Уникалният математически анализ на Голямата пирамида в Гиза От 1859 година!

Истинският ентусиазъм към древността в действие, съизмеримо с откриването на Троя!

Първият математически анализ на Голямата пирамида в Гиза!



Източник На Снимката: https://www.facebook.com/DavidAvocadoWolfe/

Истинският основател на пирамидологията от далечната 1859 година - John Taylor / Джон Тейлър / - поглед към древността от обикновени ентусиасти:

https://en.wikipedia.org/wiki/Pyramidology

Неговата творба по темата: 

Taylor, John. The great pyramid; why was it built: & who built it? 
Longman, Green, Longman, and Roberts, 1859 (London)




Джон Тейлър - Още информация на английски: 

https://en.wikipedia.org/wiki/John_Taylor_(English_publisher)



"В книгата „Хеопсовата пирамида: защо е построена и от кого“ Джон Тейлър дава своето обяснение. Интересно е, че самият той никога не я е виждал, но след като изучава размерите й, разпространени от оксфордския астроном Джон Грийвс и френските инженери, придружаващи Наполеон по време на експанзията му в Египет, той стига до заключението, че масивната структура е хранилище на всички математически, астрономически и други познания.
Тейлър извършва сложни пресмятания, според които отношението на дължината на основата към височината й, разделено на две, дава числото "пи" с точност до шестия знак. Той добавя, че пирамидата е построена чрез специална мерна единица, която той нарича „пирамидален инч“. Той от своя страна е една пета от мярката за дължина „свещен лакът“ (sacred cubit) и почти идентична до британския инч. Той изтъква това като доказателство, че днешните мерни единици имат божествено начало.
Тейлър вярвал, че Ной, а не египтяните, е бил истинският архитект на пирамидите: „Той, който построил Ковчега, е бил най-вещият, който е можел да проведе строежа на Хеопсовата пирамида.“ Въпреки сериозното желание на британския автор Американското метеорологично общество (American Meteorological Society, научен орган) не останало убедено в думите му, заявявайки, че би било невероятно човек като Ной, преживял огромен катаклизъм, който унищожил цялата човешка раса, да започне нова битка – строежа на подобна огромна конструкция."
Източник на текста по-горе: http://hicomm.bg/secrets/10-ot-naj-strannite-teorii-svyrzani-s-piramidite.html
УНИКАЛНО! БЕЗ ПОСЕЩЕНИЕ В ГИЗА, КАТО НЕСПЕЦИАЛИСТ И УЧЕН ИЗВЕЖДА СЪОТНОШЕНИЯ, ПРОДЪЛЖЕНИ ОТ ДРУГИ СПЕЦИАЛИСТИ!

Извод: ЕНТУСИАЗМЪТ НЯМА ГРАНИЦИ - ВЯРВАЙТЕ ВЪВ ВАШИТЕ ИДЕИ!
ПОЗДРАВИ И ВЯРВАЙТЕ В МЕЧТИТЕ И УСЕЩАНИЯТА СИ!



Коментари